Το Τihio Race αποτελεί εδώ και έξι χρόνια έναν αγώνα – σταθμό λόγω της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, όπου όσοι συμμετέχουν δείχνουν να το απολαμβάνουν και να περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά. Για άλλη μία  χρονιά οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Η συμβολή των εθελοντών είναι μοναδική και η φιλοξενία των κατοίκων ενισχύει την καλή φήμη του Τihio Race.

 Το Τihio Race περιλαμβάνει όλες της ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες με 4 συνολικά προτάσεις των 10,20,30 και 50 χιλιομέτρων για τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών.

Την φετινή χρονιά δύο νέες διοργανώσεις έρχονται να προστεθούν στο καλεντάρι του Τihiorace στις 10 έως 12 Μαΐου 2019 (100 χιλ. Stage race, 13 χιλ. ΑΜΕΑ) με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και των περιχώρων.

Άνθρωποι με κινητικά προβλήματα θα τρέξουν την Κυριακή 12 Μαΐου, στην όμορφη φύση μαζί με τους συνοδούς τους. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι ΤΕΙΧΙΟ-ΠΟΤΙΔΑΝΙΑ-ΤΕΙΧΙΟ και σκοπό έχει να μοιραστούν με τους υπόλοιπους αθλητές την ομορφιά της γύρω περιοχής και την φιλοξενία των κατοίκων.

 Ο αγώνας ultra ΤΙΗΙΟ STAGE RACE γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι χωρισμένος σε 3 ημέρες:

1η μέρα εκκίνηση στο παραθαλάσσιο χωριό Σεργούλα και τερματισμό στο χωριό Μαραθιάς (17 χιλιόμετρα) 

2η μέρα έχει εκκίνηση στο Τείχιο και τερματισμό στο ίδιο μέρος (50 χιλιόμετρα)

3η μέρα έχει εκκίνηση στο χωριό Βραΐλα και τερματισμό στο Τείχιο (30 χιλιόμετρα).

 Η διαφορετικότητα της διοργάνωσης  αυτής  θα κάνει εντύπωση στο δρομικό κοινό της χώρας μας και σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και σε ξένους αθλητές.

 Ο οργανισμός Tihiorace εμπλουτίζει το 2019 νέες αγωνιστικές εμπειρίες, όχι μόνο σε τρέξιμο, αλλά και σε ποδήλατο με έναν νέο αγώνα Mountain Bike, με 2 διαφορετικές διαδρομές 15 και 33 km, που θα διεξαχθεί στην  περιοχή του Τειχίου την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

 Το Τείχιο Δωρίδας  βρίσκεται στα νοτιοδυτικά  του Νομού Φωκίδος, απέχει 25 χλμ. Από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 χλμ. από την Αθήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.tihiorace.gr